Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Uitgelicht: Dutch ID Urban

Dutch ID Urban

Wilt u een keer wat anders dan de standaard e-bike modellen die in elke stad te zien zijn? Met de e-bikes van Dutch ID kiest u voor een uniek Nederlands fietsmerk met meer dan 15 jaar kennis en ervaring. De e-bikes worden afgewerkt met professionele onderdelen van bijvoorbeeld Shimano, Magura en Schwalbe. Hierdoor zijn de fietsen van dezelfde hoogwaardige kwaliteit als fietsen van bekende a-merken. Alle modellen van Dutch ID worden in Nederland gebouwd en naar de strenge Nederlandse normen getest. Vervolgens ondergaan ze een honderdprocentscontrole voor ze de fabriek in Beverwijk verlaten. Geen "maandagmorgen" e-bikes meer dus!

Deze dynamische Dutch ID Urban e-bike is door de grote accucapaciteit en sportieve frame zeer geschikt voor o.a. woon-werkverkeer. Uitgevoerd met een Nexus 8-speed versnellingsnaaf van Shimano en hydraulische velgremmen van Magura. De Urban is ook verkrijgbaar met het automatische Di2- schakelsysteem. Met dit systeem gaat uw accu nog langer mee!  De Urban is verkrijgbaar via onze webshop of bij één van de 150 Bike Totaal winkels in Nederland. 

 

(Klik op de foto voor een vergroting)


De 418Wh accu is perfect voor woon-werkverkeer

Nooit te zwaar trappen met 8 versnellingen

Met de accu én Shimano STEPS motor in het midden van het frame, rijdt deze e-bike zeer stabiel

De vaste, korte voorvork van carbon zorgt voor direct stuurgedrag

Uw fietsgegevens direct bij de hand met een duidelijk afleesbaar stuurdisplay

Met de hydraulisch velgremmen van Magura komt u veilig tot stilstand

Stevige banden met een 3 mm dikke anti-leklaag

Avondje overwerken of extra vroeg beginnen? Met de heldere LED-verlichting blijft u goed zichtbaar

De Dynamische Urban

Deze e-bike is met zijn sportieve kenmerken, lichte gewicht van 20,5 kg (ex. accu) en stabiele accu- en motorpositie, gebouwd voor de stad. Drukke plekken zijn dus geen probleem voor deze wendbare fiets. Mede door de steile balhoofdhoek reageert het stuur direct. Met de Nexus 8 premium naafversnellingen en 418Wh accu ook zeer geschikt voor woon-werkverkeer. De korte voorvork van carbon, lange bovenbuislengte en steile hoek van de zadelbuis zorgen voor een sportieve zithouding. Zo kunt u snel fietsen, maar ook snel en wendbaar reageren op overige weggebruikers. 

Uitgerust met het SHIMANO STEPS systeem en een goed leesbaar LCD-display. Zo kunt u goed de snelheid, de actieradius en het aantal gereden kilometers in de gaten houden. De Urban is ook verkrijgbaar in de Urban Di2 N8-uitvoering met het Di2-schakelsysteem. Hierbij hoeft u nooit meer na te denken over het schakelen; in de “auto-stand" doet het systeem dit automatisch voor u. Zo gaat uw accu nog langer mee!

Na de ANWB Rijtest had de vakman louter positieve punten op te merken over de Urban. De pluspunten waren o.a. de perfecte rijeigenschappen, stabiliteit en luxe afwerking.

Technische specificaties

Motor: SHIMANO STEPS 250 W / 50 Nm – 2e generatie
Accu: SHIMANO 418Wh (36 V/11,6 Ah) – 2e generatie
Display: Shimano STEPS LCD – 2e generatie
Versnelling: Nexus 8 premium
Remmen: Magura HS11 hydraulisch velgremmen
Zadelpen: Satori vast
Voorvork: Carbon vast
Framematen: D 48/53 cm – H 53/58 cm
Banden: Energizer plus
Verlichting: Spanninga LED
Kettingkast: Half open
Kleur: Metal grey
Gewicht: +/– 20,5 kg (ex accu) 23 kg (incl accu)

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen